15 приказни кътчета по света, където няма да срещнете тълпи от туристи, но определено трябва да ги посетите! (СНИМКИ)

Всички знаем кои са най-известните дестинации по света. Ако отидем в Париж например, няма как да не посетим Айфеловата кула или Лувъра, докато ако се озовем в Ню Йорк, няма да ни се иска да пропуснем Статуята на свободата например. Но има още много кътчета по нашата планета, които са приказни и не толкова известни. Вижте някои от тях.
 
 
 
 
 
 
 
Благай, Босна и Херцеговина
15 уникални места на земята
 
Ако отидете там, ще видите праисторически елементи, които са запазени до ден-днешен. Освен това там се намира още изворът на Буна, който е един от най-големите и красиви в Европа.
 
 
Уакачина, Перу
15 уникални реални снимки
 
Един истински оазис сред пустинята. Там живеят едва около 200 души, така че можете да забравите за външния свят, ако се озовете на това място.
 
 
Розовото езеро Хилиър
15 уникални реални снимки
 
Това невероятно природно явление се намира на остров Мидъл в Австралия и пътят до него никак не е лесен. Единственият начин да го посетите е чрез въздушен транспорт, но пък неотдавна, за да бъде запазено, достъпът до него бил напълно забранен.
 
 
Скритият плаж на островите Мариета
15 уникални реални снимки
 
Само си го представете – върху скалата се формира нещо като естествена скална шапка, която се превръща в атракция и място за отдих на туристите.
 
 
Пукнатината Силфра, Исландия
15 уникални реални снимки
 
Това е мястото в езерото Пингвалаватн, в което човек може да докосне два континента едновременно: Европа и Америка. Това се дължи на разделянето на текстонските плочи, които разширяват пукнатината с 2 см годишно.
 
 
Изола Бела, Италия
15 уникални реални снимки
 
Накратко казано, това безспорно е най-красивият остров в цяла Италия. Едно реално приказно местенце.
 
 
Селото на Попай в Малта
15 уникални реални снимки
 
Когато през 70-те години на миналия век Дисни и Парамаунт решават да снимат филм за Попа моряка, те се озовават в близост до селото Мелиеха, което преименуват на Суитхевън (Сладък рай – бел.ред.) или селото на Попай.
 
 
Червената почва Dongchuan в Китай
15 уникални реални снимки
 
Намира се много далеч и затова не присъства в туристическата карта на страната. Можете да я откриете в столицата на провинция Юнан, на 2600 фута надморска височина.
 
 
Остров Флорес, Португалия
15 уникални реални снимки
 
Уникални животни и растения, приказна природа и какво ли още не. Неслучайно островът е в списъка на ЮНЕСКО за Световно наследство.
 
 
Вратата към Ада
15 уникални реални снимки
 
Намира се в Туркменистан. Според твърденията, през 1971 година изследователи от Съветския съюз пробиват земята, търсейки природен газ. Там обаче намират пещера. Интересното обаче е, че газ продължава да излиза, а кратерът увеличава дълбочината си. Затова и местните дават това име на природния феномен.
 
 
Национален парк Маранхенсес – бялата „пустиня“ на Бразилия
15 уникални реални снимки
 
Безспорно едно от най-красивите места в света със своите бели дюни и сини лагуни. Резерватът се намира близо до река Амазонка и е защитена зона.
 
 
Сетенил-де-лас-Бодегас - градът в скала, Испания, провинция Кадис
15 уникални реални снимки
 
Къщи, изградени в самите скали и перфектна испанска кухня. Какво повече му трябва на човек?
 
 
Пещерата Сен Марсел, Франция
15 уникални реални снимки
 
Това красиво явление се намира във Френските Алпи и представлява огромна мрежа от пещери с чиста вода и цветни скали.
 
 
Мраморните пещери, Чили
15 уникални реални снимки
 
Намират се на границата между Чили и Аржентина. Тази прелестна мрежа от пещери се е образувала от самата вода в продължение на хилядолетия.
 
 
Катедралата Лас Лахас, Колумбия
15 уникални реални снимки
 
Намира се между Колумбия и Еквадор. Това е изумителна сграда в нео-готически стил, която се извисява над приказната природа със своите 45 метра височина.

Ако ви е харесало, това което видяхте, моля да го СПОДЕЛИТЕ с приятелите си. Екипът на bgkef.com ще ви бъде благодарен!

Коментирай: