Борбата на една майка на дете с Синдром на Даун: "Синът ми е като всяко друго дете!"

Историята на малкия Ашър Наш буквално завладява интернет. Снимката на 15-месечното детенце само за седмица събира близо 60 000 харесвания и 80 000 споделяния във фейсбук. Майката на мъника Меган Наш моли известна детска марка да включи детето ѝ в тяхната кампания, но те отказват, казвайки, че не търсят дете със специални нужди.

„Бих се радвала да се срещнат със сина ми и да видят това, което ние виждаме в него“, споделя Меган. „Не искам да го използват само защото е популярен в интернет. Искам да го използват, защото го ценят и виждат как той може да допринесе за рекламата им. Децата със Синдром на Даун и други увреждания са невероятни човешки същества и искаме тази марка да ни помогне да променим възприятията на хората по света... Всеки път, когато той види камера около себе си, лицето му, а и всички до него, се озаряват от огромната му и по детски чиста усмивка! Синът ми е като всички деца - усмихнат, сладък и най-голямото щастие в живота ми!"

„В този свят има 157 милиона компании и едва шепа от тях включват потребителите, които имат увреждания – имаме много работа за вършене“, разказва Катрин Дрискол, основател на организацията „Да променим лицето на красотата“. „Ние вярваме, че брандовете могат да създадат добри възможности за бъдещето на общността на хората с увреждания, оценявайки ги като потребители в областта на рекламата. Едно на всеки пет семейства има човек с увреждане в родословието си. Тези компании пропускат да комуникират с 20 на сто от марките".

Майката Меган се надява, че компанията, чието съдействие търси, ще започне да включва повече деца с увреждания в кампаниите си. Според нея е време хората да започнат да възприемат тези деца като част от настоящето.

Ако ви е харесало, това което видяхте, моля да го СПОДЕЛИТЕ с приятелите си. Екипът на bgkef.com ще ви бъде благодарен!

Коментирай:

Последни

Препоръчано