10 навика, които изтощават енергията ни и как да се откажем от тях

Ако постоянно се чувствате изтощени, имайте предвид, че причина за това могат да бъдат някои от вредните навици, които сте превърнали в ежедневие. Вижте 10 от тях, както и съветите на Далай Лама как да се преборим с тях.

1. Спазвайте обещанията си
Ако не можете да ги спазите, просто не ги давайте. Не обещавайте нещо, което не можете да изпълните, а направите ли го, твърдо стойте зад думите си.

2. Стойте далеч от отровни хора
Сещате ли се, от онези с отрицателната енергия, на които вие искате да помогнете, а накрая те ви изтощават, превръщайки ви в свое кошче за душевни отпадъци. Постарайте се да бъдете обградени от положително настроени хора и бързо ще усетите разликата.

3. Плащайте навреме сметките си
Както се казва, не правете това, което не искате да ви правят. Пример за това е да имате задължения, които забавяте. Почистете живота си от това напрежение.

4. Прощавайте
Живеейки с обидата, ние сами избираме да страдаме. Не дръжте омразата в себе си, махнете я и продължете напред. Това ще ви помогне да постигнете мир със себе си.

5. Правете това, което обичате
Концетрирайте се върху това, в което сте най-добри и което ви носи удоволствие. Не си губете времето с всичко останало.

6. Време за всичко
Има време и за работа, и за почивка. И двете са важни, затова не поставяйте едното пред другото.

7. Не бъдете вещомани
За да тече животът ви, не го задръствайте с излишни вещи. Преподреждайте, ремонтирайте, изхвърляйте. Приемете, че домът ви отразява вашата енергия, затова не спирайте естествения ѝ поток. Разчистете вещите си, за да разчистите и ума си.

8. Не се плашете от неприятностите
Не бягайте от спорове. Ако нещо не ви харесва, дайте знак, за да го извадите от живота си. Не чакайте неволята да ви научи – повикайте я, за да видите, че в някои случаи се намира точно до вас.

9. Грижете се за здравето си
И най-острият ум „затъпява“ без крепко здраве. За да бъдете по-щастливи, се грижете не само за душевното, но и за физическото си здраве.

10. Оставете живота да тече
Вие сте във времето и времето е във вас. Не се борете с живота, а го приемете. Пуснете се по течението. Но помнете, че вие сте този, който направлява своеобразната му лодка.

Ако смятате, че тази статия заслужава да бъде споделена, моля направете го. Екипът на bgkef.com ще ви бъде благодарен!