Ето как да извлечем злато от старите ни телефони, телевизори и компютри! (ВИДЕО)

Факт е, че много малко хора знаят, че за направата на електронните "джаджи" се използват различни ценни метали, в това число и злато. В лаптопите, телефоните, фотоапаратите, телевизорите и други устройства има от този благороден метал, който свързва отделни компоненти.

Най-хубавото от цялото нещо е, че след като телефона или телевизора старият и спрем да ги употребява, ние можем по един сравнително лесен начин да извлечем златото от тях.

За отстраняването му не се изисква почти никакви усилия, но е важно да имате поне някакви основни познания по химия и да се наясно с опасностите при работа с химикали. Очилата, ръкавиците и гащеризон са почти задължителни, ако ще извличате златото от вашите стари компоненти.

В телефоните например, най-голямо количество злато има в SIM картите, дънните плати и от гърба на LCD екрана.

Ето какво точно трябва да нарпавите, за да извлечете златото от компонентите:
Вземе магнит, за да отделите всички позлатени метални части. Поставете платките в стъклен съд. Вземете друг съд и смесете две части сола киселина и една част слаб водороден пероксид (концентрацията 3%). Изсипете приготвената преди това смес върху платките, така че да са напълно покрити. Изчакайте една седмица, като всеки ден разбърквате със стъклена или пластмасова пръчка. Изсипете сместа през филтър за кафе в друг съд. Люспите злато ще се отделят. Останалите парчета може отново да ги потопите за една седмица. Излейте водата през филтъра и съберете златният прах и изплакнете с вода. Измийте златните люспи с метанол, а след това отново с вода. Вземете една паничка и я нагрейте с горелка. Прибавете малко боракс и като започне да омеква, добавете златните люспи. Нагрявайте докато златото се разтопи и оформи мънисто.

Ако ви е харесало, това което видяхте, моля да го СПОДЕЛИТЕ с приятелите си. Екипа на bgkef.com ще ви бъде благодарен!

Хареса ли ти видеото?

Сподели

или

Повтори

Ние предлагаме всеки ден нови, забавни и емоционални клипове! Споделете с вашите приятели! Днес живота е СПОДЕЛЯНЕ!