ГЛЕДКА която ще накара всеки един от вас да НАСТРЪХНЕ! Вижте как 2000 БЪЛГАРИ играят ХОРО на олимпийския стадион в Берлин! ВЕЛИКО! (ВИДЕО)

Българските народни танци – хора и ръченици, са много красиви, много динамични, но някои са и доста сложни и трудни за усвояване. Затова повечето от нас обичат да гледат и да се наслаждават на тази магия, а малко са тези, които я владеят.

Правото хоро обаче го могат почти всички. То ни идва някак отвътре, като естествен ритъм на всеки от нас, българите. Дори когато сме в чужбина! А събитието, което е отразено в този клип, показва нещо наистина величествено и грандиозно.

В рамките на Световния фестивал на културата в Берлин през 2011 г. около 2000 танцьори правят това уникално и запомнящо се масово българско хоро под звуците на песента на Елица Тодорова. Настръхващо!
А как ли са се почувствали чужденците, които са станали свидетели на този спектакъл?! Наистина нашите народни танци са уникални и известни по целия свят. Някои чужденци дори се опитват и да ги практикуват! Но тук са разбрали за какво наистина става въпрос! Освен всичко друго, това хоро претендира и за книгата на рекордите. Не е толкова важно обаче дали ще бъде вписано като рекорд. Важното е чувството на умиление и гордост, което ни носи!

Ако ви е харесало, това което видяхте, моля да го СПОДЕЛИТЕ с приятелите си. Екипът на bgkef.com ще ви бъде благодарен!

Хареса ли ти видеото?

Сподели

или

Повтори

Ние предлагаме всеки ден нови, забавни и емоционални клипове! Споделете с вашите приятели! Днес живота е СПОДЕЛЯНЕ!