Деца се присмиват на къщата на беден старец, тогава се случва това…

Възрастните хора заслужават уважение и помощ, а не подигравки и обиди. Този урок ни дава следващата история. 75-годишният Леонард Бълок живее сам в своята стара къща и прекарва голяма част от времето си през деня, седейки на верандата пред дома си.

В поредния такъв летен ден той чува разговора на двама тийнейджъри, които обсъждат неговата къща. Според тях, домът му е в трагично състояние и не трябва да съществува, а да бъде изгорен! Старецът приел тези думи много тежко, защото той не би могъл да си позволи никакъв ремонт или друго жилище.

Тук обаче се намесва съдбата, защото думите на момчетата са чути и от работещия наблизо Джош. Той се обръща към двамата: „Не мисля, че един възрастен човек трябва да изтърпи това, което чух от вашите уста!“. Младият мъж решава, че не трябва да оставя нещата по този начин.

Той прави проект, с който да обнови къщата на стареца. Отзовават се и колегите му, които помагат с материали и инструменти. Но Джош не спира дотук – той споделя идеята си в социалните мрежи и над 6000 човека изразяват готовност да помогнат.

И така, в една съботна сутрин 20-тина доброволци започват същинската работа по ремонта. Включват се и други. Не след дълго къщата добива невероятен нов облик, който радва и умилява нейния собственик! Той не знае как да се отблагодари на Джош и останалите добри хора.

Въпреки всичко Джош смята, че просто е направил необходимото в този случай, и в никакъв случай не е герой!

Ако смятате, че тази история заслужава да бъде споделена, моля направете го. Екипът на bgkef.com ще ви бъде благодарен!

Още публикации