Мъж надхитри банка със същия трик, който банките използват срещу нас

Всички ние сме свикнали като граждани в отношенията си с банки, мобилни оператори, енергомонополисти, да бъдем винаги от прецаканата страна. Приемаме го за нещо нормално, и не виждаме никакъв начин, по който да се преборим с „дребния шрифт”!

Само че, се оказва, че такъв начин има, и го е постигнал един много находчив руснак – Дмитрий Агарков! Той е победил банките точно в тяхната собствена игра! Ще попитате как го е постигнал ?

42-годишният мъж подписва договор за някаква услуга с най-голямата онлайн банка в Русия – Tinkoff  Credit Systems. Покрай това, те му натрисат и една нежелана от него кредитна карта, с много неизгодни условия, и му изпращат договора за подпис.

Той наистина го подписва, но преди това променя дребния шрифт, като вписва там свои собствени и много изгодни условия!

Разбира се, банковите чиновници не са обърнали внимание на промяната, точно както го правим всички ние като клиенти! И са се съгласили на 0 процента лихва,  неограничен кредитен лимит, никакви такси...

Tinkoff Credit Systems иска да съди клиента си за измама, но адвокатът на Агарков казва, че няма основание: банката е подписала документа, без да прочете условията, нещо, което често именно клиентите казват в съда. Или както гласи народната мъдост: с техните камъни – по тяхната глава.

Ако смятате, че тази статия заслужава да бъде споделена, моля направете го. Екипът на bgkef.com ще ви бъде благодарен!

той им разказа играта