Жена помага на бездомен мъж. Няма да познаете какво се случва!

През април 2011 г. в бразилския град Сао Паоло млада жена на име Шала Монтейро решава да помогне на бездомен мъж, който е познат на хората от околността, защото се различава от всички други подобни на него.

Този човек се казва Раймундо Аруда Собрино и е интересен с това, че въпреки несретния си живот, постоянно записва нещо в една тетрадка. Оказало се, че той пише стихове, а Шала по случайност се докосва до неговия талант. По нейните думи: „Когато го видях за първи път, той ми подари една от своите поеми и от този момент нататък той стана част от живота ми. Да пише е неговата страст, той пише всеки ден. Раймундо винаги е искал да публикува книга с поемите си, но живеейки на улицата, за него това беше невъзможно.”

Ето защо тя решава да популяризира изкуството му, като направи страница във Фейсбук, където да публикува негови неща. Идеята й наистина проработва, защото много хора разбират кой е той и успяват да се докоснат до творбите му, но по-интересното е, че се появява една изключително интересна и неочаквана развръзка на събитията.

Шала е получила съобщение от брата на Раймундо, който е разбрал за него от страницата. Оказва се, че двамата не са се виждали близо 60 години! И не биха се намерили, ако не беше доброто дело на тази млада жена!

Брат му разказва: „След 57 години успях да го открия. Когато пристигнах в града, в който живееше, открих мъж, живеещ сред купчини боклук, с дълга коса и брада, без никаква лична хигиена. Знаейки, че този човек е брат ми, нещо в мен се счупи. Предложих му да дойде и да живее заедно с мен. Всички мои братя все още са живи, всички живеят своите животи, не знаех какво се случва с него, нито къде е. Сега той не е просто гост, той е част от моето семейство заедно с децата и съпругата ми.”

Като част от щастливата развръзка е и факта, че вече се е появила книга с поезията на Раймундо, който най-после е сбъднал своята мечта!

Ако смятате, че тази история заслужава да бъде споделена, моля направете го. Екипът на bgkef.com ще ви бъде благодарен!

историята на един бездомник