Моля, предупредете приятелите и близките си! Това домашно растение може да убие дете за по-малко от минута, а възрастни за 15 минути!

"Почти изгубих дъщеря си, която постави част от листото на растението в устата си! Езикът й стана огромен и започна да се задушава! Ето това е растението, и имайте в предвид, че има и други подобни саксийни растения със почти същите характеристики, които също са отровни."

Много внимавайте, когато оставяте вашите деца у дома на някой, който да ти гледа. Осигурете им безопасна среда, където могат да си играят.

Това растение почти не уби дъщеря ми... Растението го има в много домове и офиси, а всъщност е изключително опасно! Казва се Дифенбахия и всичките му части, както и сокът му са отровни (съдържа калциев оксалат). При децата смъртта може да настъпи за по-малко от минута, а при възрастните за около 15 минути.

Ако имате подобно декоративно растение у вас или на работното ви място, ви препоръчваме да го махнете. Ако го докоснете, в никакъв случай не докосвайте очите си, защото има голяма вероятност да ослепеете!

Моля, предупредете вашите приятели и семейство, като споделите тази статия!

отровно цвете