Никога нямаше да изхвърляте малките пакетчета от кутиите за обувки, ако знаехте, че...

Повечето хора си нямат на идея колко много ползи се крият в малките пакетчета силикагел, които често биха могли да се намерят в кутиите за обувки или куфари за пътуване.

Хората ги взимат и ги изхвърлят, без да подозират, какво се крие в тях. Точно за това сега ние сме ви подготвели 6 ефективни начина за рециклиране на силициевия диоксид:
1. Важни документи и снимки: най-добрият начин за съхранение на документи и стари снимки, е да сложите няколко пакетчета от силициев диоксид между самите документи и снимки.
2. Чанта за фитнес: за да неутрализирате миризмата на потните дрехи, може да сложите няколко пакетчета силициев диоксид във фитнес чантата и по този начин да избегнете развитието на бактерии, причинено от влагата.
3. Електронни апарати, които са били намокрени: ако сте намокрили вашият мобилен телефон или фотоапарат, може да го сложите в съд заедно с няколко пакетчета силициев диоксид за 24 часа.
4. Инструменти: за да предпазите инструментите от ръждясване, е нужно само да поставите няколко пакетчета силикагел в кутията им за съхранение.
5. Бръснарско ножче: ако поставите бръснарските ножчета в кутия, където има пакетчета със силикагел, ще избегнете тяхното окисляване.
6. Замъглени стъкла на автомобил: за да предпазите прозорците на автомобила от замъгляване, е нужно да поставите няколко пакетчета силикагел в предната част на колата.

Ако ви е харесало, това което прочетохте, моля да го СПОДЕЛИТЕ с приятелите си. Екипа на bgkef.com ще ви бъде благодарен!

пакетчета силикагел