Приложете това масло и никога повече няма да имате мухъл

Мухълът в пералнята е сравнително често срещано явление и е изключително неприятно, когато се случи. Днес обаче ще ви покажем как да се справите с него в домашни условия, прилагайки една съвсем лесна рецепта с чаено масло.

За него ще ви разкажем, че се използва от векове, още от времето на аборигените. Извлича се от листата на австралийското растение Мелалеука алтернифолиа, което не се среща абсолютно никъде другаде, освен в Австралия. Аборигените използвали листата с лечебна цел върху рани и изгаряния.

Експертите твърдят, че през 1920 година австралийски учени открили, че маслото е антисептик, който е цели 100 пъти по-ефективен от карболовата киселина, която е често използван бактерицид по онова време. Според скорошни проучвания маслото от чаено дърво лекува респираторни проблеми и има антибиотични свойства.

Не на последно място, чаеното масло дезинфекцира и премахва мухъл. Ето как да си приготвите нужната смес, ако и вашата пералня е пострадала.

Смесете 2 с.л. масло от чаено дърво с 2 чаши вода, след което изсипете в бутилка спрей. Напръскайте върху мухлясалите повърхности, изчакайте малко и забършете с хавлиена кърпа. Това е всичко.

Ако смятате, че тази статия заслужава да бъде споделена, моля направете го. Екипът на bgkef.com ще ви бъде благодарен!

как да избегнем мухъла