„Продавам вила край морето - Цена: 1 лев“ -Защо? -Отговорът ще ви изненада много! -Наскоро загубих съпруга си...

Тази история е разказана от един бездомник, който лично се е срещнал с едно чудо в своя живот, предизвикано от странностите в живота на другите.
Човекът разказва, че обикаляйки по улиците както обикновено, погледа му попаднал на обява, залепена на видно място. Това не би било странно, ако там не пишело, че се продава вила край морето на цена ... точно 1 лв.!
Разбира се, бездомникът си помислил, че става въпрос за шега или подигравка и отминал, но след малко попаднал на втора такава обява. Въпреки съмнението му, все пак нещо у него му подсказало, че трябва да се обади на подателя на обявата.
Намерил адреса, отишъл, и там го посрещнала дама, цялата облечена в черно. Човекът с притеснение попитал за обявата, но жената любезно го поканила да разгледа къщата, която наистина се продава за 1 лв.

„Е, щом е така - казал си човекът, аз имам този лев у себе си. Значи мога да купя тази прекрасна вила!” И наистина – дамата казала, че веднага ще уредят сделката.

Но все пак въпросът „Защо?” продължил да го гложди, и той го задал на чудноватата жена. Отговорът бил колкото изненадващ, толкова и логичен:
- Наскоро почина съпругът ми. В завещанието си беше пожелал тази къща да бъде продадена, а парите от продажбата да отидат при любовницата му! Е, волята на мъртвия не бива да се престъпва, затова аз реших да я изпълня съвсем точно! – завършила жената.

Поуката от моята история? Понякога, за да достигнеш звездите, трябва някой да ти подаде ръка. Трябва да си отваряш повече очите. Животът дава шанс на всички, а нашата задача е да го сграбчим и да не се оплакваме."

Ако смятате, че тази история заслужава да бъде споделена, моля направете го. Екипът на bgkef.com ще ви бъде благодарен!

техният дом