Страхотно! Направете си любимата на Наполеон торта - и лесна, и евтина, и много, много вкусна

Със сигурност тортата “Наполеон” е един от най-вкусните десерти и ако сте я опитвали веднъж, почти невъзможно е да не поискате да повторите. Как обаче да си приготвите пухкавото кулинарно изкушение в домашни условия?
 
Необходими продукти:
1 кг бутер тесто
800 мл прясно мляко
1 1/2 ч.ч. захар
3 яйца
7 с.л. брашно
200 мл прясно мляко (несварено)
2 ванилии
125 г краве масло
смлени орехи
 
Начин на приготвяне:
Разрязвате бутер тестото на 4 правоъгълника. Печете ги и след като изстинат ги режете внимателно по дебелина с остър нож. От всяко парче трябва да получите по 2 правоъгълни блата.
 
В подходящ съд сипвате 800 мл мляко и захарта, след което ги слагате да се варят. В отделна купа разбивате яйцата, добавяте брашното и несвареното мляко, след което на тънка струйка изсипвате сместа в свареното мляко, като внимавате да не се пресече.
 
Чакате кремът да се сгъсти (отнема сравнително доста време) и когато е готов, слагате към него маслото и ванилиите. Бъркате, докато съставките в крема се смесят напълно.
 
В подходяща форма слагате първия блат и го мажете обилно с крема, след това втория и така до края, като внимавате да завършите с крем най-отгоре. Последния блат натрошавате наситно и го изсипвате отстрани на тортата. Най-отгоре поръсвате със смлените орехи.

Ако ви е харесало, това което видяхте, моля да го СПОДЕЛИТЕ с приятелите си. Екипът на bgkef.com ще ви бъде благодарен!

как да си направим маскарпоне