Тази майка загуби детето си, защото направи грешка във Фейсбук. Дръжте очите си отворени!

Странно е защо хората с такава лекота публикуват в интернет голямо количество информация за себе си, и за близките си – снимки, подробности от личния живот, пътувания, дори адреси и телефони!? Толкова ли сме омагьосани от т. нар. "социални мрежи”, че за няколко „лайка” повече сме готови на какво ли не! И когато говорим на децата за опасностите в мрежата, осъзнаваме ли какви ги вършим самите ние?

За негативите от подобно лекомислие е разбрала по възможно най-жестокия начин една майка, някъде в щатите. Тя с лекота приемала „приятелства” от всякакви непознати хора, които иначе изглеждат много добре на профилната снимка. А от друга страна разказвала надълго и нашироко за личния си живот. Като например факта, че дъщеря й започва училище в първи клас, че е много ентусиазирана, че вече е голяма, и т.н. Разбира се, всичко това гарнирано с подобаваща порция снимки, както и подробности за училището, за това кога и как детето ходи там...

Е, всичко е много хубаво, но когато един ден отишла да прибере дъщеря си, се оказало, че нея я няма! Нито в училище, нито наоколо, нито при познати. Майката е била ужасена, но едва ли в този момент е можела да подозира, че виновна за нещастието е самата тя.

Защото един, иначе симпатичен, непознат „приятел” от социалните мрежи, се е възползвал от небрежността й, подготвил е всичко, отвлякъл е 6 годишното дете, и го е използвал по най-зловещия възможен начин с цел сексуална експлоатация и педофилия.

Тази история може да се случи на всеки, който е лекомислен и невнимателен. Хубавите неща на социалните мрежи са много, но не по-малко са и вредните и опасни страни на това общуване. Нека всички бъдем по-внимателни, особено когато става дума за децата ни!

Педофилите често търсят такава откритост. В реалния живот, може би не всички показват личния си живот, нали? Тук можете да гледате как да защитите вашия профил от злоупотреба и неприкосновеността на личния ви живот.

Моля, споделете това важно предупреждение с всичките си приятели! То може да се предотврати трагедия.

допусната грешка