Пресушиха река, но това, което откриха на дъното разтресе науката! (Изумителни снимки)

Колко ли още тайни и загадки се крият в почвата и във водите на нашата планета? Понякога те се откриват съвсем случайно. Както се е случило в реката Карнатака в Индия.

Властите са решили да пресушат част от нея, за да използват водите й за напояване на обработваеми площи. Когато обаче това се е случило, се оказало, че тя пази изумителни тайни на дъното си.

Хората са намерили странни и необясними геометрични фигури, издялани върху огромни скали. Някои от тях са свързани с божества от митологията, но повечето изглеждат създадени за някакви практически цели. Най-впечатляващото е, че те са направени с изключителна точност, за каквато са необходими най-съвременни уреди и методи. Такива, с които не се е разполагало преди 10 000 години, на каквато възраст учените смятат, че са находките. Естествено, че първото, за което се сеща човек са извънземните. С тях обикновено се обяснява всичко необяснимо. Дали имат пръст и тук?

Все пак учените се надяват да намерят отговорите на тези въпроси – за произхода и предназначението на странните творения.

Ако ви е харесало, това което видяхте, моля да го СПОДЕЛИТЕ с приятелите си. Екипът на bgkef.com ще ви бъде благодарен!