ВИЖТЕ в какво се превръща кръвта, когато отровна змия ухапе човек! (ВИДЕО)

Ухапването от отровна змия може да убие човек в един много кратък период от време, ако не се даде антидот възможно най-скоро. Кръвта в тялото започва да се сгъстява и се превръща в желеобразна маса. Вижте видеото, което се намира по-долу и ще се шокирате от това, което се случва с нашата кръв. Човекът ще направи демонстрация какво се случва със човешката кръв, изсипвайки само една капка от отровата на змията.

Змиите са студенокръвни безкраки влечуги, които достигат дължина от 10 см. до над 15 м. Има около 3000 вида и около 400 от тях са отровни. В България отровните видове са 6 - пепелянката, усойницата, остромуцунестата усойница, каменарката, котешката змия и вдлъбнаточелият смок.

Някои от неотровните змии в България са: змия-червейница, пясъчна боа (пясъчница, турска боа), голям стрелец, тънък стрелец (стрелушка), черноврата стрелушка, смок-мишкар, ивичест смок (кощерица) и пъстър смок (последните два се смятат за подвидове на един и същи вид), леопардов смок, медянка, жълтоуха водна змия и сива водна змия.

Любовта към змиите е наречена офиофилия, а страхът - офиофобия.

Хареса ли ти видеото?

Сподели

или

Повтори

Ние предлагаме всеки ден нови, забавни и емоционални клипове! Споделете с вашите приятели! Днес живота е СПОДЕЛЯНЕ!