Всеки ден, в продължение на 37 ГОДИНИ, той засажда по едно дърво. Вижте какво е създал този човек... УДИВИТЕЛНО!

Представете си напълно пуст остров. Без дървета, без дива природа, без нищо. А сега си представете същия този остров, но 37 години по-късно, и изпълнен с дървета, животни и растения. Невероятно, нали? Но почакайте, има още – един-единствен човек е засадил всяко едно дърво. При това съвсем сам.

Във видеото по-долу ще видите един невероятен човек на име Пайенг. През 1979 година неговия остров в Индия пострадва от ерозия и тогава той си поставя за мисия да го засади отново. И успява!

Време е да последваме примера на Пайенг и да се погрижим за земята, на която живеем. Обезлесяването оказва сериозно влияние върху способността на планетата за смекчаване на климатичните промени. Освен това унищожава екосистемите и лишава животните от естествените им местообитания. Освен това 137 вида растения, животни и насекоми изчезват всеки ден. Това са 50 000 вида годишно! Помислете и за това: около 50 000 орангутана са били убити в резултат на обезлесяването и 90-95% от Бразилските тропически гори са били унищожени на брега на Атлантическия океан. И това са само няколко примера, илюстриращи колко е важен примерът на Пайенг.

Във видеото той казва: „Ще продължавам да залесявам до последния си дъх“. А ние сме истински вдъхновени от неговия пример.

Ако ви е харесало, това което видяхте, моля да го СПОДЕЛИТЕ с приятелите си. Екипът на bgkef.com ще ви бъде благодарен!

Хареса ли ти видеото?

Сподели

или

Повтори

Ние предлагаме всеки ден нови, забавни и емоционални клипове! Споделете с вашите приятели! Днес живота е СПОДЕЛЯНЕ!