Запознайте се с "Каракал", една от най-красивите и екзотични котки на планетата! (СНИМКИ)

Чували ли сте някога за каракалите? Възможно е да не сте, но сега ще се уверите, че това са едни от най-уникалните и необикновени създания на света.

Каракалите са една изключително рядка и екзотична порода котки. Те са братовчеди на рисовете, като за тях се говори, че са и главната причина, поради която навремето в Египет са издигнали котките в култ.

Каракалите са същества, които са от голямо религиозно значение за египтяните. Можете да ги забележите в техните статуетки, картини и скулптури. Счита се, че те са пазители на хората както в живия, така и в отвъдния свят.

Тези екзотични и необикновени котки населяват територията на Африка, Близкия изток и Индия. Най-големите от тях могат да достигнат тегло от 18 килограма, развивайки и впечатляваща скорост от 50 мили в час. Възможно е да бъдат опитомени в ролята на домашни любимци, но по-често остават да живеят сред дивата природа.

Макар и да са братовчеди на рисовете, каракалите са по-дребни от тях. Макар и дребни обаче, тези котки са сред най-бързите от своя вид.

На тези снимки можете да видите каракалите още като малки котета. Сами ще се уверите, че те са изключително красиви и симпатични същества. Не е случайно, че древните египтяни са били луди за тях!

Ако ви е харесало, това което видяхте, моля да го СПОДЕЛИТЕ с приятелите си. Екипът на bgkef.com ще ви бъде благодарен!