НЕВЕРОЯТНО - TOYOTA пуснаха „Mirai“ – КОЛАТА, КОЯТО РАБОТИ САМО С ВОДА! 600 км само с вода и зареждане за 3 минути!!! (ВИДЕО)

Toyota Mirai е първият сериен водороден автомобил. Официалния старт на продажбите бе в Япония на 15 декември 2014 година. Към днешна дава Mirai се продава в Япония, САЩ, Великобритания, Германия и Дания. Тази година трябва да започнат продажбите и в Белгия, Холандия, Норвегия и Швеция. В Европа автомобилът се продава на цена от 66 хиляди Евро.

Mirai може да премине около 600 километра с един резервоар от водород, който се зарежда напълно за 3 минути, и отделя само водна пара. Колата се задвижва от горивна клетка с мощност от 153 конски кили. Вдига от 0 до 100 километра в час за 9,6 секунди. Максималната скорост, която може да развие е 180 км/ч. Освен това седанът включва хибридна система, която позволява да използва и бензин.

Журито на конкурса "Световен автомобил на годината" (World Car of the Year), който се проведе в Ню Йорк през декември месец 2015 година, определи водородния седан Toyota Mirai за победител в категорията "Най-екологичният автомобил в света".

Вижте какво представлява колата чрез видеото разположено по-долу.

Ако ви е харесало, това което видяхте, моля да го СПОДЕЛИТЕ с приятелите си. Екипът на bgkef.com ще ви бъде благодарен!

Хареса ли ти видеото?

Сподели

или

Повтори

Ние предлагаме всеки ден нови, забавни и емоционални клипове! Споделете с вашите приятели! Днес живота е СПОДЕЛЯНЕ!